Welkom

Vertellingen voor jong en oud, workshops en masterclasses verhalen vertellen, regie, muziek- en theaterproducties.

Op de klanken van de wind

Wie herinnert zich nog het gevoel dat je kreeg als je luisterend rond het kampvuur zat? Lacherig en bang hing je aan de lippen van de verteller en ’s nachts bleven de verhalen door je hoofd spoken. In Latijns-Amerika wordt nog altijd op die manier verteld. Meesterverteller Nilo Berrocal Vargas neemt ons mee naar de overkant van de oceaan. In geuren en kleuren passeren Inca’s de revue, worden oude legenden weer levend en komt de magische wereld van Zuid-Amerika een moment dichterbij.
Nilo Berrocal Vargas is acteur, verteller, regisseur en een meester in het scheppen van beelden. Hij was onder meer verteller in het ‘Silk Road-project’ van de beroemde cellist Yo-Yo Ma en was onlangs te zien in de Teleac NOT serie ‘Vertellen in het vmbo’. Nilo staat bekend als een van de beste theatrale vertellers in Nederland en vindt ook in onze buurlanden een enthousiast publiek. Hij vertelt oude verhalen van zijn geboortegrond in het Nederlands of in het Engels, maar behoudt de Spaanse en traditionele Zuid-Amerikaanse elementen. Daarbij begeleidt hij zichzelf op traditionele muziekinstrumenten uit zijn geboorteland.
Nilo groeide op in het centrum van de Peruaanse Andes, temidden van een eeuwenoude cultuur die teruggaat tot de tijd van voor de Incabeschaving, maar die tegelijkertijd is doorspekt met invloeden uit de hele wereld. Vanaf zijn veertiende houdt hij zich bezig met theater. Na bijna het hele Latijns-Amerikaanse continent te hebben doorkruist, vestigt Nilo zich in 1987 in Europa. Hij studeert af in Nederland als regisseur/acteur en werkt bij verschillende theatergroepen en theateropleidingen.